Zillertalbahn

De zogenaamde Zillertalbahn, die van Jenbach naar Mayrhofen loopt, werd in 1902 gebouwd. Dit smalspoorbaantje is een leuke attractie voor jong en oud. In de winter kunt u zelfs gratis met deze trein mee op vertoon van uw skipas. Mocht u tijd hebben dan is dit zeker een leuk uitstapje. Een aanrader.Krimmler Wasserfälle

De Krimmler Wasserfälle zijn met een totale valhoogte van 380 meter de hoogste watervallen van Oostenrijk. De watervallen liggen aan de rand van het plaatsje Krimml in het natuurgebied Hohe Tauern. De watervallen zijn een typische gletsjerbeek met sterk wisselende hoeveelheden smeltwater. Zo valt er in juli en augustus 20.000 m3 naar beneden, en in februari slechts 500 m3.

Mayrhofen

Het wintersportdorp Mayrhofen ligt op een hoogte van 630 meter, aan het eind van het Zillertal. Het ademt traditie en de luxueuze hotels hebben een grote aantrekkingskracht op de toeristen. Het skigebied van Mayrhofen, Zillertal 3000, bestaat uit circa 160 km piste. Dit maakt Mayrhofen zeer geliefd in de winter. Maar ook in de zomer kunt u er prima verblijven.

Hintertux

Aan het eind van het Tuxertal, een zijdal van het Zillertal, beginnend bij Mayrhofen, ligt de Hintertuxer gletsjer. U kunt hier het hele jaar skiën op de eeuwige sneeuw. Het skigebied telt in de zomer 18 km, in de herst 40-60 km en in de winter en lente 60-70 km aan pisten. Het hoogste punt van het gletsjergebied is de Olperer Höhe, met een hoogte van 3467 meter. De hoogste lift gaat tot 3250 meter.

Zillergrund

De Zillergrund is een groot stuwmeer in het zijdal van het Zillertal. Het is niet, zoals velen denken, de bron van de rivier de Ziller. Deze ontspringt vlakbij bergtop Dreieck (2892 meter). De Ziller zorgt vervolgens voor het stuwmeer, de Zillergrund. U kunt hier mooie wandelingen maken met schitterende uitzichten.

Achensee

Op 929 meter hoogte, 30 km ten noordoosten van Innsbruck, ligt de Achensee, het grootste meer van Tirol. Het meer is 9 km lang en 1 km breed. U kunt er boottochten maken, (de eerste stoomboot werd in 1889 te water gelaten,) en u kunt met de Achenbahn, een smalspoor- tandradbaan tussen Jenbach en Seespitz, een mooie tocht maken.

Wolfsklamm

Dichtbij Stans ligt de Wolfsklamm. Dit is een prachtige kloof waar u doorheen kunt lopen. Met onder of naast u de kolkende rivier die door de kloof stoomt.

Innsbruck

Innsbruck is de hoofdstad van Tirol. De stad telt 145.000 inwoners, en staat bekend als cultureel centrum en als een stad met vele historische bezienswaardigheden. In Innsbruck kunt u heerlijk winkelen of natuurlijk een terrasje pikken. U kunt deze stad prima bezoeken vanaf de camping. Innsbruck ligt namelijk slechts 40 km van het Zillertal af.

Kasteel Tratzberg

Kasteel Tratzberg is een majestueus, romantisch kasteel. Het ligt verheven boven het Inntal, tussen Innsbruck en Kufstein. Vanuit het 500 jaar oude kasteel heeft u een prachtig uitzicht over dit dal. In het kasteel bevinden zich ook een shop en een restaurant waar u kunt dineren, of kunt genieten van Enzenberg-wijn, een typische Zuid-Tiroolse wijn.