Zillertal

In het zuiden van Tirol, in Oostenrijk, ligt het Zillertal. In dit prachtige dal kunt u zomer en winter oneindig veel doen. Er liggen meer dan 1000 kilometers aan wandelpad met prachtige vergezichten en ook fietsen kunt u prachtig in het dal. Wilt u vlak, dan blijft u bij de rivier, voor het zwaardere werk gaat u verder het dal in, waar u naar Hintertux (op een hoogte van ca. 1300m) kunt fietsen. U kunt ook met de mountainbike de bergen ingaan.

Het Zillertal biedt u ook de mogelijkheid om luxe te kunnen kamperen. In het dal zijn 5 campings aanwezig, die u kunt vinden op onze pagina campings campings

Om gezellig en goed te kunnen eten kunt u ook prima in het Zillertal terecht. Het dal biedt u vele restaurants die uitstekende kwaliteit leveren. Met zijn talloze verschillende gastronomische bedrijven is er voor elk wat wils.

Door het dal loopt een smalspoorbaan waar een oud stoomtreintje over rijdt. De stoomtrein reed voor het eerst in 1902 van Jenbach naar Mayrhofen. De tocht is een belevenis opzich, voor jong en oud.

De Zillertaler Höhenstrasse is een van de mooiste bergwegen van Oostenrijk.


tussen de alpenweiden. Het uitzicht is adembenemend. De Höhenstrasse is 37 kilometer lang, begint bij Kaltenbach en eindigt bij Hippach.

In de winter is het Zillertal het perfecte skioord. Met zijn ruim 500 km piste is er genoeg ruimte om alle wintersporters op te vangen. De skigebieden hebben voor elk wat wils. Zwarte pisten, met onder andere de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk (de Harakiri, 78%), maar ook blauwe. Halfpipes en dalafdalingen, restaurants met prachtige uitzichten en verwarmde stoeltjesliften. De echte crack maar ook de beginner kan er geweldig skien. Enkele skigebieden uit het dal zijn de Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen, Spieljoch en Ski-optimal Hochzillertal. Ook in de zomer kunt u prima skiën in het Zillertal. Aan het eind van het Tuxertal (zijdal van het Zillertal) is de gletsjer, bij Hintertux. Op deze gletsjer wordt 365 dagen per jaar geskied.

Voor buitenlanders is er in de zomer een speciale Zillertal Card. Dit is een oplaadbare chipkaart waarmee u gratis of met korting van o.a. 12 kabelbanen in het dal gebruik kunt maken. Ook de zwembaden zijn gratis op vertoon van deze kaart. De kaart is verkrijgbaar bij de kabelbanen, de meeste stations en de meeste VVV-kantoren in het dal.